Edit Content

LOCAȚII CLINICI

SĂBĂOANI

Adresă: Str Orizontului, 76, Săbăoani

Telefon: 0790 125 685

Pediatrie

Pediatria este specialitatea medicală care se ocupă cu patologia copilului de la 0 la 18 ani si presupune depistarea cauzelor, stabilirea diagnosticului si aplicarea metodelor de tratament si recuperare in toate bolile copilariei. Rolul medicului pediatru este de a controla cresterea armonioasa a copiilor, promovand un stil de viata sanatos si o dezvoltare normala pana la debutul vietii de adult.

Cand te adresezi unui medic pediatru ?

Alegerea medicului pediatru este unul dintre pasii importanti pe care ii va face o mamica, sau viitoare mamica. Spunem importanti, caci in primul an de viata, poti apela la medicul pediatru de cel putin 11 ori. Asadar, simplu spus, te vei adresa unui medic pediatru din primele saptamani ale celui mic.
Vizita la medicul pediatru nu se face doar atunci cand copilul este bolnav. Vizita la medicul pediatru este una de rutina, in timpul cresterii sanatoase ale copilului, dezvoltare fizica si emotionala, monitorizare si constientizarea schimbarilor care apar, dorinta parintelui de a intelege si a sti cat mai multe despre cel mic. In consecinta, se recomanda mamicilor ca, la primele semne de schimbare a starii bebelusului, precum tuse, febra sau orice alt simptom, sa se prezinte de urgenta la medicul pediatru.

Serviciile de pediatrie oferite la Allevio Clinic cuprind:

  • consultații nou-născuți, sugari, copii;
  • monitorizarea dezvoltării normale a copilului;
  • recomandări privind alimentația pe grupe de vârsta (exemplu : sfaturi pentru tinerele mame privind alimentația sugarului, diversificarea corecta);
  • servicii preventive (profilaxie boli de nutriție);
  • diagnosticarea si tratarea afecțiunilor acute;
  • monitorizarea afecțiunilor cronice;
  • interpretare analize de laborator;
  • prescriere tratament personalizat. 


În scop diagnostic se pot efectua o gamă largă de analize de laborator şi investigaţii imagistice, recomandate în cursul consultului de pediatrie.