Edit Content

LOCAȚII CLINICI

SĂBĂOANI

Adresă: Str Orizontului, 76, Săbăoani

Telefon: 0790 125 685

Ginecologie

Obstetrica și Ginecologia sunt specialități gemene, care se ocupă de sistemul reproducător feminin. Obstetrica se ocupă de sarcină, proceduri și complicații asociate cu aceasta, având ca obiective: menținerea sănătății, monitorizare pe perioada sarcinii, diagnosticare, tratament și informarea corectă și regulată a pacientelor.  Ginecologia implică tratarea femeilor care nu sunt însărcinate și cuprinde atât medicina, cât și câmpuri chirurgicale. 

Când și cât de frecvent este indicat să merg la un consult ginecologic?

Controlul ginecologic se recomandă a fi efectuat anual, după începerea vieții sexuale, indiferent de absența simptomelor.

Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie recomandă ca femeile în perioada de fertilitate (atâta timp cât au ciclu menstrual) să meargă anual la controlul ginecologic de rutină, dacă nu există alți factori care să determine vizite suplimentare.

Totuși, afectată de schimbări fizice, hormonale și emoționale, fiecare etapă din viața unei femei este diferită. Analizele medicale și frecvența cu care o femeie trebuie să meargă la medicul ginecolog pentru a avea grijă de sănătatea ei reproductivă depind de o varietate de factori: vârsta femeii, profilul de sănătate, istoricul familial etc.

Există o concepție comună în cazul femeilor că nu mai este nevoie de vizite regulate la ginecolog în timpul sau după menopauză. De fapt, riscul anumitor afecțiuni precum cancerul la sân sau riscul cancerului ovarian crește odată cu vârsta, astfel încât riscul de a dezvolta aceste boli devine mai mare.

Medici

Dr. Loredana Toma

medic specialist obstetrica-ginecologie