Edit Content

LOCAȚII CLINICI

SĂBĂOANI

Adresă: Str Orizontului, 76, Săbăoani

Telefon: 0790 125 685

Determinarea dioptriilor

Determinarea dioptriilor

Măsurarea dioptriilor se face cu ajutorul autorefractometrului, iar medicul oftalmolog, pe baza rezultatului, stabileşte corecţia optică prin proba cu lentile. Medicul oftalmolog poate recomanda, în funcţie de vârsta, autorefractometria după dilatarea pupilei. În acest caz, după examen, pacientul va vedea în ceaţa, aproximativ 3-4 ore.La copii, prezenţa strabismului poate fi asociată prezenţei dioptriilor, astfel încat corectarea acestora prin ochelari poate amâna sau anula necesitatea intervenţiei chirurgicale.

Este necesar să inţelegem că pană la vârsta de 40 ani cristalinul, o componentă a ochilui nostru,cu rol de lentilă este foarte elastic. Acest fapt îi modifică raza de curbura şi măsuratoarea computerizată (refraţia) poate fi diferită de la un moment la altul. Astfel că, pentru a preveni posibile erori, efectuăm masurătorile sub efectul unor picături care relaxează musculatura.

Nu este recomandată conducerea autovehiculului sub influenţa acestor picături.

Poți face programarea acum

Acuitatea vizuală

Acuitatea vizuală reprezintă o informaţie despre agerimea/claritatea vederii, legată in special de calitatea imaginilor (care este dependentă de precizia focalizării pe retină), sensibilitatea elementelor nervoase, precum şi facultatea interpretativă a creierului.

În practica optometrică, acuitatea vizuală este o măsură cantitativă a abilităţii de a identifica simboluri negre pe un fond alb, la o anumita distanţă standard, pe măsură ce mărimea simbolurilor variază. Acuitatea este reprezentată de cea mai mică mărime care poate fi identificată şi este cea mai cunoscută metodă clinică de măsurare a funcţiei vizuale. Bine-cunoscuta expresie „vedere 20-20” se referă la distanţa (măsurată în picioare) la care diverse obiecte văzute („separate”) sub un unghi de 1 minut de arc pot fi distinse clar ca şi obiecte separate. Echivalentul metric este de „vedere 6-6”.