Edit Content

LOCAȚII CLINICI

SĂBĂOANI

Adresă: Str Orizontului, 76, Săbăoani

Telefon: 0790 125 685

Biomicroscopia oculară

Biomicroscopia oculară

Biomicroscopia este o investigaţie ce ne permite examinarea microscopică a polului anterior, a vitrosului si a polului posterior. Cu ajutorul acestei metode de diagnostic se pot depista leziuni la nivelul pleoapelor, conjunctivei, sclerei, corneei, irisului si cristalinului (cataracta). Biomicroscopia ne permite observarea grosimii si a profunzimii tesuturilor care alcatuiesc ochiul.

Examenul fundului de ochi

Examenul fundului de ochi, practicat sistematic cu prilejul oricărui examen oftalmologic complet, este indicat pentru a stabili diagnosticul afecţiunilor retiniene, precum şi gradul de afectare a organismului de către anumite boli generale ( hipertensiune arteriala, diabet zaharat, dislipidemii etc ). Examinarea se poate face cu ajutorul biomicroscopului şi a unei lentile de pol posterior sau cu oftalmoscopul direct sau indirect.

Măsurarea tensiunii oculare

Tensiunea oculară reprezintă presiunea din interiorul globului ocular. Măsurarea ei se realizează cu ajutorul unui aparat numit aplanotonometru care vine în contact cu suprafaţa oculară. Manevra nu este dureroasă, fiind realizată sub anestezie topică (picături). Evaluarea periodică a tensiunii oculare este importantă în diagnosticarea precoce a glaucomului. In absenţa diagnosticului şi implicit a tratamentului, această afecţiune duce la orbire.

Poți face programarea acum