Monitorizare parametri fiziologici
- Te-ai gândit vreodată cum fluctuațiile tensiunii arteriale pot afecta starea ta generală de sănătate?
- Simți că ritmul cardiac nu este constant și te întrebi cum ar putea influența acest aspect nivelul tău de energie?
- Ai observat că nivelul de oxigen din sânge variază în anumite situații și te întrebi cum ar putea aceasta afecta activitățile tale zilnice?
- Te confrunți cu boli cronice și te întrebi cum poți să îți gestionezi mai eficient starea de sănătate prin monitorizarea constantă a parametrilor fiziologici?
- Ai suferit o intervenţie chirurgicală şi ai fi mai liniştit dacă ai avea parte de monitorizarea parametrilor fiziologici şi după ieşirea din spital?
Monitorizare a Parametrilor Fiziologici la Domiciliu
Pulsul, tensiunea arterială, respiraţia, glicemia, temperatura sau diureza sunt parametrii fiziologici care sunt monitorizaţi cel mai adesea la domiciliu. Sunt indicatori simpli, care arată repede dacă starea de sănătate nu e optimă. Din păcate adesea sunt neglijaţi şi nu e de mirare: pacienţii se gândesc de două ori înainte de a înfrunta cozile din cabinetele medicilor de familie, unde tensiunea va creşte chiar mai mult decât înainte să fi hotărât că ai nevoie de un examen medical! E pur şi simplu ceva ce nu-ţi vine la socoteală când ai probleme cardiace şi ai nevoie de o monitorizare regulată, ce să mai vorbim de un pacient cu o mobilitate limitată. Monitorizarea parametrilor fiziologici la domiciliu e însă esenţială pentru ca tratamentul tău să fie în continuare adaptat stadiului afecţiunii de care suferi. Măsurarea regulată, urmată de o ajustare a tratamentului, poate duce la corectarea parametrilor fiziologici. Dacă, după monitorizarea parametrilor fiziologici, medicul îţi recomandă efectuarea de investigaţii ulterioare, poţi opta pentru serviciul de analize la domiciliu.
Măsurarea parametrilor fiziologici: